17. januára 2008

Prvá hodina angličtiny

Kedže sme sa sem prišli zdokonaliť aj v angličtine, zvolili sme si dva predmety English Engineering a Intercultural English. Druhá menovaná sa nám začína až koncom januára. English Engineering je predmet zaoberajúci sa odbornou angličtinou v Informačných technológiách. Všetkým sa nám zdal užitočný, preto sme zašli za lektorkou p. Elinou Bergroth, aby sme sa dozvedeli o ňom niečo viac. Bola štastná, že nás môže mať v triede a že to bude určite osožné mať zahraničných študentov v triede plnej Fínov. Predmet pozostáva z dvoch praktických hodín a troch teoretických.
Dnes sme teda prišli do triedy na dvojhodinovku cvičení do počítačovej učebne, kde na nás prekvapene pozerali ostatní fínski študenti. Mali sme podľa predlohy napísať niečo ako motivačný list do zamestnania a životopis. Po dvoch hodinách sme všetci niečo spísali.


Následne boli ďaľšie tri hodiny teoretické. Tešili sme sa, že si konečne oddýchneme počas trojhodinovej prednášky našej lektorky. No radosť nás prešla hneď po vstupe do triedy. Asi 16 Fínov bolo rozdelených do 4 rovnakých skupín a veselo si štebotali anglicko-fínskym jazykom. Lektorka nás rozdelila, aby v každej skupine bol jeden z nás ako zástupca zahraničného študenta. Ja som sa dostal do skupinky usmievavých chalanov, hneď sme sa zoznámili, ale nepamätám sa na žiadne meno, boli ťažké na zopakovanie a nemožné na zapamätanie. Diskutovali sme na danú tému - školstvo. Neskôr sme spravili pár cvičení a urobili si v dvojiciach kvíz. Každý zo skupiny niečo povedal, vačšinou si Fíni medzi sebou robili srandu a vtipkovali, ale akonáhle hovoril niekto z nás (zahraničných) všetci stíchli a so záujmom nás počúvali. Už sme boli trochu unavení a veľmi nás potešilo, keď hodina skončila aj keď bola pre nás veľmi zaujímavá.
Ako povedal Matej, určite sme do tejto hodiny priniesli trochu života a aj Fínom sa to určite páčilo, pretože sa celý čas usmievali, čo pre nich nie je zvykom.

Žiadne komentáre: