9. januára 2008

Internát

Náš internát sa volá Otokylä a je nie je ďaľeko od centra mesta. Je to v skutočnosti 8 päť-poschodových panelákov, myslím, že 4 z nich majú saunu. Kde bývajú prevažne zahraniční študenti.


My bývame v bloku A, na štvrtom poschodí, izba číslo 403, ak by ste nás chceli prísť pozrieť :D



Ako na Slovensku majú vo vchode miestnosť na bicykle, Fíni majú miesto toho saunu lebo všetky bicykle majú nezamknuté, len tak pohodené pred vchodom a to aj počas noci.


Zatiaľ nás tu nie je veľa, ostatní prídu až o nejaké dva týždne. Prvý nás na intráku privítal poliak Slavek, neskôr sa pridali aj talian Francesco, holandský pakistanec Omar žijúci v Anglicku a fín Kalle (vedúci internátu). Fakt pohodoví chlapíci, sú tu už nejaký 4. mesiac a všetci z ich partie už odišli, takže boli radi, že prišiel niekto nový. Neskôr sme spoznali na intráku aj troch Slovákov študujúcich na City University v BA Paľa, Igora a Romanu.

Čo nás dosť všetkých prekvapilo bol náš magický kľúč od izby, otvoríme s ním všetky dvere, ktoré otvoriť môžeme, teda od izby, od dverí do vchodu, od sauny, od miestnosti s bicyklami a ktovie kde všade ešte pasuje.

Do školy nám cesta trvá asi 10 minút pešo, ale s bicyklami, ktoré si plánujeme kúpiť nám to skráti cestu asi na polovicu.

2 komentáre:

Unknown povedal(a)...

ja som si myslela ze je to fotka bystrickeho panelaku...asi nejaka spomienka a milovane studenstke mestecko, zaujimave ze finska architektura sa nelisi od tej nasej:o)

Anonymný povedal(a)...

noo co sa tyka intraku.. arichitektura urcite nie je ina, ale dnu je to predsa trosku krajsie ako napr na SOU-PT v ktorom som byval do nedavna... ale zvysok mesta je trosku krajsi. Sice, obcas predsa najdes podobne crty :)